Tor Kramprud

Tor Jørgen Kramprud Arnesen, bedre kjent som Kokken Tor, har hatt en livsreise som tar oss fra enkle, naturlige omgivelser i skogen til verdensscenen som internasjonalt anerkjent kokk. Tor vokste opp i Heradsbygd, et lite sted han selv kaller "måssadåtten", hvor han lærte om naturens spiselige gaver gjennom soppplukking, bjørkesevje-tapping, og høsting av ugress, noe hans mor kalte nyttevekster. Her, omgitt av naturens rikdommer, ble Tor introdusert til matlagingens verden i tidlig alder. Med sin første kokebok som åtteåring, begynte han å lage mat til naboene, inspirert av tv-programmer og hans to bestemødre som begge var tradisjonsrike kokker​.

Senere flyttet han til Øyer i Gudbrandsdalen og begynte på kokkeskole i Gausdal, hvor han videreutviklet sine ferdigheter. En viktig læringstid var hos en eldre dame, Hjørdis Grimsrud, der han lærte gamle tradisjoner som sylting og safting. Etter å ha jobbet hardt på ulike steder, fikk han til slutt en stilling på den prestisjetunge restauranten "Hos Thea" i Oslo. Det var her, under ledelse av sjefen Sergio, at han ble involvert i Kokkelandslaget som vaskehjelp. Det var også her han møtte Trond Svendgård, som senere skulle bli en av hans viktigste samarbeidspartnere​.

Tor fortsatte sin kokkeferd gjennom flere opplevelser og fikk sin første smakebit av internasjonalt samarbeid da han og noen kolleger dro til New York for å lage norsk mat.. Det var starten på noe stort. Sammen med Trond og andre kokkekamerater, Hans og Mathias, startet de verdens første kokkegruppe, The Flying Culinary Circus, som raskt ble kjent for sine reiser rundt om i verden hvor de lagde mat for noen av verdens største stjerner som Beyoncé, Shakira og Hugh Hefner​, for å nevne noen.

Til tross for den globale suksessen, følte Tor en lengsel etter å vende hjem. Han flyttet tilbake til Kramprud Gård i Øyer og etablerte sitt eget konsept, Kokken Tor. Her lever han ut sin lidenskap for mat på en helt ny måte. Hans restaurant tilbyr alt fra intime middager til store selskaper, alltid med fokus på lokal bærekraft og kvalitet. Konseptet "Gourmet på 1-2-3" gir kundene muligheten til å nyte en gourmetmiddag i sitt eget hjem, laget av lokale råvarer.

Kokken Tor er dypt engasjert i å fremme lokale råvarer, og hans filosofi er å bruke kortreist mat i alle sine retter. Dette gjenspeiler seg i hans samarbeid med lokale produsenter som Jotunheim Fisk, Avdem Gardsysteri, og andre småskalaleverandører i Gudbrandsdalen. Hans visjon er klar: kvalitet og lokal lidenskap skal alltid være kjernen i hans mat.

I dag driver Tor ikke bare Kramprud Gård, men han er også involvert i ulike prosjekter, hvor The Flying Culinary Circus nå selger griller (FCC) og de har også en restaurant på Skøyen. Samtidig sprer han matglede til både lokale og internasjonale kunder gjennom sine sosiale medier og andre plattformer. Fra Heradsbygd til verdensscenen, og nå tilbake til hjertet av Gudbrandsdalen, fortsetter Kokken Tor å inspirere med sin unike kombinasjon av tradisjon og innovasjon.